Reizen
p

p

Beschikbare reisbestemmingen:

Wilt u individueel op reis of met uw eigen groep? Mail voor programma en begroting.

Vogelreizen in Spanje:

00 Fotoreis + (gieren, Pyreneeën, steppen ...)

01  Almería & Sierra Nevada
02  Castilië & Picos Europa

03  Doñana & Z Spanje

04  Ebro Delta & Aragon
05  Ebro Delta, Monegros & Pyreneeën

06  Extremadura winter
07  Extremadura & Gredos
08 La Mancha, Cabañeros & Extremadura
09  Pyreneeën & Ordesa
10  Tarifa, vogeltrek
11  Wolven- en vogelreis, NW Spanje
12  Zuid-Spanje & Iberische Lynx

Eilanden:

20 Mallorca
21 Canarische Eilanden

22 Madeira (Portugal)

23 Menorca

 

Vogelreizen in Europa:

51 Franse Pyreneeën

52 Zuid-Portugal

53 Roemenië


Digiscoping-pagina Spanje


Wilt u weten wat er onderweg gezien wordt? Download in PDF resultaten van de reizen:

Soortenlijsten 2002.

Soortenlijsten 2003

Soortenlijsten 2007

p

p

Onze vogelreizen

Hier staat het reisprogramma van ARAGON Natuurreizen Spanje. Bij iedere reis staat aangegeven wie de gids is die de reis in principe leidt, wat het aantal te verwachten vogelsoorten is, de karakteristieken en het dag-tot-dag programma. Naast vogels, wordt er aandacht besteed aan andere fauna zoals amfibiën, reptielen, vlinders, vleermuizen en zoogdieren. En Spaanse cultuur!

Onze prijzen zijn incl. vervoer vanaf en naar het vliegveld van aankomst, overnachtingen (o.b.v. 2-pers.kamer, bijna altijd met eigen douche en toilet), ontbijt, lunchpakket, diner incl. wijn, alle excursies.
De reizen zijn geschikt voor iedereen die gewoon gezond is.

Onze vogelreizen staan onder leiding van deskundige gidsen. Wat u verwachten mag is:

* écht kleine groepen (gemiddeld 7, min. 3 en max. 14 deelnemers), * uitstekende kleinschalige en Spaanse onderkomens, * vervoer met één of twee busjes, * de hele dag in de natuur, * informatief, * educatief, * prettig gezelschap in alle leeftijden, van zeer ervaren vogelaars tot natuurgenieters zonder specifieke vogelkennis. Er zijn geen lange wandelingen over lastig terrein, u kunt indien gewenst iedere wandeling bekorten. Vanaf 9 deelnemers gaan als tweede gids mee o.a. Ger Meester, Guido Keijl, André van Loon, Wil Luiijf, Steve West.

Uw reis naar Spanje

De reis start en eindigt op het vliegveld van bijv. Barcelona of Madrid. U wordt opgewacht met het bord ARAGON. Uitgegaan wordt van vluchten die vertrekken en aankomen in de middag, wij geven u een advies. Bestel uw ticket bij een reisbureau of via internet. Prijzen en beschikbaarheid zijn zeer variabel. Als u met auto of trein komt, maken we persoonlijk een afspraak.Als u met auto of trein komt, maken we een afspraak. U kunt uw auto ook parkeren in Huesca en meerijden. Wilt u meer informatie? Bel of mail info@aragonnatuur.com.

p

Het landschap in Spanje

Noordoost-Spanje

In Noordoost-Spanje vinden we het meest gevarieerde landschap. Het hooggebergte van de Pyreneeën, met alpenweiden en rotsformaties heeft pieken tot 3.400 meter. Daaronder zijn valleien met Midden-Europese en Mediterrane bossen, rivieren en kleine dorpjes. Aan de zuidrand van de Pyreneeën liggen veel steile rotswanden en er is een Mediterrane vegetatie: steeneiken, en tijm- en rozemarijn-begroeiing, olijf- en amandelgaarden. Daaronder ligt de Ebrovallei en het verlaten steppengebied van   Los Monegros. De Ebro Delta aan de kust heeft uitgestrekte rijstvelden en zoetwatermeren met rietvelden waarin grote aantallen reigers broeden. De stranden zijn verlaten en de kust heeft een natuurlijke vegetatie.

 

Noordwest-Spanje

Onder de Atlantische kust ligt het hoge, ruige berggebied Picos de Europa. Er zijn rotspieken, alpenweiden, bergmeertjes en dichte bossen. Direct ten zuiden van de Picos begint de hoogvlakte van Castilië. Hier liggen oeroude dorpjes,   uitgestrekte, verlaten graansteppen en overblijfselen van de natuurlijke Mediterrane vegetatie. We vinden interessante bergen en diepe kloven, uitgeslepen door rivieren als de Duero.

 

Midden-Spanje

In Midden-Spanje vinden we bergen en enorme dehesas. Meer dan de helft van Extremadura bestaat uit dehesas: bos van kurk- en steeneiken waartussen weiden met veel kruiden. Hier worden schapen, varkens en koeien gehouden. In april en mei staat alles in bloei. Dehesas zijn uniek in de wereld. Daarnaast zijn er oneindige steppen, gebieden met weinig regenval en een lage kruidenvegetatie. Dan zijn er nog de natuurlijke zoet- en zoutwatermeren in La Mancha en bergketens zoals Sierra de Gredos.

 

Zuid-Spanje

In Zuid-Spanje worden grote natuurgebieden afgewisseld met enorme oppervlaktes olijfbomen. Bij de zuidkust vinden we beschermde stranden en natuurlijke lagunes. De beroemde Coto de Doñana is het belangrijkste wetland van Spanje: moerassen, Mediterrane bossen en wandelende duinen zijn het tehuis van veel bedreigde diersoorten. Het prachtige berggebied van Grazalema (hoogste top 1.654 m.) en Los Alcornocales, het kurkeikenpark, behoren tot de grootste natuurreservaten van Spanje.

Al onze goepsreizen zijn inclusief:

* transport in 9 p. busje van vliegveld tot vliegveld

* 2 p. Kamer met wc/douche op de kamer

* ontbijt, luchpakket, avondeten

* natuurgids Kees Woutersen (woont N Spanje)

* entreeprijzen, belastingen enz.

* meer info per e-mail of tel. 0034619123999.

 

Al onze goepsreizen zijn inclusief:

* transport in 9 p. busje van vliegveld tot vliegveld

* 2 p. Kamer met wc/douche op de kamer

* ontbijt, luchpakket, avondeten

* natuurgids Kees Woutersen (woont N Spanje)

* entreeprijzen, belastingen enz.

* meer info per e-mail of tel. 0034619123999.